Lichaamsgerichte Psychosociale Therapie 

 

Het doel is het zelf-genezend vermogen van zowel lichaam, geest, emotie en energie te activerenOnze maatschappij is nog sterk gericht op het denken, hierdoor zijn we voor een deel het voelen verleerd. Door gevoelstherapie,  een vorm van haptonomie, leer je bewust stil te staan bij wat je voelt en kun je eerder vaststellen op welke momenten je blokkeert, je over je grenzen heen gaat of jezelf tegenhoudt. Door de beleving en bewustwording door middel van Holistic Pulsing kom je erachter welke problemen daaraan ten grondslag liggen. Je kunt je laten (aan)raken door de wijsheid van je eigen lichaam. Een cliënte zei;  “deze benadering is anders, want mijn lichaam spreekt nu en niet mijn hoofd, hierdoor komt het meer bij me binnen”.

Ik betracht daarbij het grootste respect voor je gevoelens, gedachten, beelden en lichamelijke gewaarwordingen. Zéker wanneer ‘aangeraakt worden’ voor jou psychische aspecten heeft die het bemoeilijken jezelf te accepteren. In een veilige sfeer en rustige omgeving met desgewenst rustgevende achtergrond muziek, mag je tijd en aandacht ontvangen voor jezelf. Je ligt op de behandeltafel en wordt met aandacht en respect benaderd door middel van aanraking. Vanuit je onderbewustzijn ontstaat dan een spontaan gevoel van geborgenheid en veiligheid. Hierdoor komt je lichaam tot ontspanning en word je desgewenst uitgenodigd om spanning op een steeds dieper niveau los te laten. Ons lichaam vertelt onze geschiedenis en moeilijke momenten die we in het verleden hebben ervaren. Ze zijn te vinden in spanningsgebieden in ons lichaam. Blokkades hebben ooit gediend om moeilijke emoties zoals angst, woede of verdriet niet te hoeven voelen.  Als je deze gevoelens onderzoekt en luistert wat  ze je willen vertellen over jezelf of onze relaties met anderen kun je je levensstroom weer op gang brengen.

Lichaamsgerichte Psychosociale Therapie zorgt mede ervoor dat je minder stresshormonen (cortisol en adrenaline)  aanmaakt en het verhoogt je endorfine (gelukshormoon) en oxytocine (pijnstiller) in je lichaam. Je ervaart daardoor minder stress, angst, pijn en onrust. 

 

 

 

A.d.h.v. jouw persoonlijke voorkeur of in gezamenlijk overleg tijdens de intake wordt de keuze bepaald welke behandeling of combinatie op dat moment het beste bij je past.

 

 

Brigitte Oliekan

Lambermonstraat 18

6373 BD  LANDGRAAF

Tel. (045) - 5 69 15 55

Achter de wolken schijnt de zon

Praktijk voor Psychosociale en Lichaamsgerichte Therapie