Praktijk voor Psychosociale en Lichaamsgerichte Therapie

Achter de wolken schijnt de zon

Brigitte Oliekan

Lambermonstraat 18

6373 BD  LANDGRAAF

Tel. (045) - 5 69 15 55

Massagetherapie

 

Van oudsher is massage de meest directe en natuurlijke vorm van ‘helen’. Het lichaam heeft een ‘eigen wijsheid’ en signaleert o.a. met pijnklachten en spierspanningen dat we uit balans zijn. Het doel van massage is het zelf-genezend vermogen van zowel lichaam, geest, emotie en energie te activeren

 

Massage is een aanraking die ontspanning,  gezondheid en genezing stimuleert.

Onze huid is het grootste orgaan en ons primaire communicatiemiddel. Meer dan vijf miljoen gevoelscellen reageren op elke aanraking.  Huidcontact d.m.v. massage stimuleert de zenuwuiteinden, die vervolgens signalen sturen naar de hersenen. Door je te laten masseren maak je minder cortisol (stresshormoon) aan en verhoog je het gehalte van oxytocine (knuffelhormoon) en endorfinen (pijnstillers). Je ervaart daardoor minder stress, angst, pijn en onrust. Ook je hartfrequentie en je ademhaling worden rustiger en je kunt beter slapen. Massage helpt het evenwicht te herstellen en werkt preventief en heilzaam op het zenuwstelsel, de bloedsomloop, huid, energiebanen, de spierfunctie en het immuunsysteem. Geblokkeerde energie kan weer gaan stromen en we voelen ons meer in harmonie.

 

Integratieve Ontspanningsmassage integreert verschillende complementaire technieken tot een geheel, o.a.: Klassieke massage, Ayurvedische (Indiase) massage, Oosterse Massage,  Tuina (Chinese)massage, Voetreflexmassage, Sportmassage,  Lymfedrainage en Therapeutic Touch (energetisch).

 

Ik maak gebruik van neutrale natuurzuivere massageolie, waarbij een passende etherische olie desgewenst kan worden toegevoegd.