Praktijk voor Psychosociale en Lichaamsgerichte Therapie

Achter de wolken schijnt de zon

Brigitte Oliekan

Lambermonstraat 18

6373 BD  LANDGRAAF

Tel. (045) - 5 69 15 55

Lichaamsgerichte therapie

Lichaamsgerichte therapie geeft primair aandacht aan het opheffen van blokkades in de levensenergie. Blokkades veroorzaken tal van lichamelijke en psychische problemen. Deze hebben invloed op ons dagelijks functioneren. Ons lichaam vertelt onze geschiedenis en moeilijke momenten die we in het verleden hebben ervaren. Ze zijn te vinden in spanningsgebieden in ons lichaam. Blokkades hebben ooit gediend om moeilijke emoties zoals angst, woede of verdriet niet te hoeven voelen. Als je dit erkent, aandacht geeft en verzacht wordt de levensstroom weer op gang gebracht, geheel in harmonie met de ingeboren wijsheid van het lichaam.

 

Holistic Pulsing

Je ligt aangekleed op de behandeltafel en wordt met aandacht, respect en koestering gewiegd in een ritme, ongeveer gelijk aan de hartslag van de foetus in de baarmoeder. Vanuit je onderbewustzijn ontstaat dan spontaan een gevoel van geborgenheid en veiligheid. Hierdoor komt je lichaam snel tot ontspanning en word je uitgenodigd om spanning  op een steeds dieper niveau los te laten. Je kunt Holistic Pulsing ontvangen als gevoelstherapie (een vorm van haptonomische begeleiding) en als anti-stress behandeling.

 

Massagetherapie

Massage is een weldaad voor lichaam en geest. Het verzorgt niet alleen onze spiermassa, maar het streelt en raakt ook onze ziel en ons gevoel. In een veilige sfeer en rustige omgeving met desgewenst rustgevende achtergrond muziek, mag je tijd en aandacht  ontvangen voor jezelf. Westerse en Oosterse  massagetechnieken worden gecombineerd in een vloeiend geheel.  Je kunt terecht voor zowel therapeutische-, anti-stress- als zwangerschapsmassages.

 

Persoonlijke voorkeur

We stemmen samen af welke massagevorm of lichaamsgerichte behandeling of combinatie (wel of niet in combinatie met psychosociale therapie) het meeste bij je past op dát moment. Jouw behoefte en eigen voorkeur bepalen welke lichaamsgerichte sessie je ontvangt.