Praktijk voor Psychosociale en Lichaamsgerichte Therapie

Achter de wolken schijnt de zon

Brigitte Oliekan

Lambermonstraat 18

6373 BD  LANDGRAAF

Tel. (045) - 5 69 15 55

Psychosociale Therapie

 

Deze therapie legt het accent op de mens als totaliteit.  Lichamelijk lijden kan gevoelens van neerslachtigheid tot gevolg hebben en depressies en stress kunnen op hun beurt weer tot oververmoeidheid, spierpijnen, slecht werkende organen en ziektes leiden.

Gesprekstherapie en praten over problematische levensomstandigheden en angsten scheppen ruimte voor inzicht en eventuele  oplossingen. Psychosociale therapie is een manier om weer in balans te komen. Deze benadering stimuleert je capaciteiten en vindingrijkheid, zodat je leert jezelf te helpen. Het zelf genezend en probleemoplossend vermogen van de hulpvrager wordt geactiveerd en gestimuleerd.

Samen kijken we naar je leven. Vanuit je huidige situatie sporen we terugkerende patronen op, bijvoorbeeld jeugdervaringen die doorspelen in het heden.

We leggen het accent vooral op je positieve mogelijkheden; hoe je talenten kunt benutten en emoties beter kunt uiten.

Alle pijn, verdriet, maar ook geluk, dat we onderweg tegenkomen kan onderdeel worden van een persoonlijk groeiproces.

De problemen worden bij de wortel aangepakt en niet enkel symptomatisch bestreden. Het is een methode van heling die je zelf na afronding van de therapie zelfstandig kunt voortzetten. Wanneer de ballast  uit het verleden het heden minder negatief beïnvloedt,

kun je de toekomst hoopvol en optimistisch tegemoet zien.